Internet prezentacija koristi "kolačiće". Nastavkom prelistavanja internet prezentacije saglasni ste sa korišćenjem "kolačića"!

Opis proizvoda

Purigen® je izuzetno kvalitetan sintetički adsorbens koji se ne može usporediti sa niti jednim drugim proizvodom za filtraciju na tržištu. Nije mešavina jonskih izmjenjivača ili adsorbensa, već jedinstveni makro-porozni sintetički polimer koji uklanja topljive i netopljive nečistoće iz vode brzinom i kapacitetom koji prelaze sve ostale za preko 500%. Purigen® kontroliše amonijak, nitrite i nitrate uklanjanjem azotnog organskog otpada koji bi inače otpustio u vodu štetne elemente. Purigen® čisti vodu na jedinstven način, njegov uticaj na elemente u tragovima je minimalan, značajno podiže redoks potencijal, ne utiče na pH i na delovanje lekova. Pročišćava vodu i čini je neuporedivo bistrom. Purigen® zasićenjem potamni te se lako obnovi pomoću izbjeljivača/varikine. Namenjen je za morske i slatkovodne akvarijume.

Po čemu se razlikuje?

Selektivnost:Purigen ® je smola sa najvišim kapacitetom uklanjanja organskih nečistoća na tržištu. Niti jedan drugi proizvod ne može se usporediti sa sposobnošću Purigen-a ® da razbistri zamućenu vodu i učini je nevjerojatno čistom. Za razliku od drugih proizvoda na tržištu koji su jednostavne smole jonskih izmjenjivača, Purigen ® je posebno dizajniran kako bi selektivno vezao organske nečistoće. Kad su smole jonskih izmjenjivača zasićene do posljednjeg mesta sa metalima i drugim onečišćivačima, Purigen ® tek počinje dostizati svoj potencijal. On uglavnom ignoriše jednostavne osnovne elemente, a ima izrazitu sposobnost vezivanja azotnog organskog otpada. Primarni izvor azotnih elemenata u akvarijumu je otpad. Ribe, koralji pa čak i biljke proizvode azotni otpad. Purigen® uklanja taj otpad brže i temeljnije nego bilo koji drugi proizvod na tržištu ne dovodeći u pitanje relevantne elemente u tragovima, vitamine i minerale!

Kapacitet:Purigen ® ima povećanu efikasnost zahvaljujući svojoj velikoj aktivnoj površini. Svi ostali polimeri na tržištu su isključivo okrugli ekstrudirani peleti, koji su glatki i pod mikroskopom. Purigen ® je i okruglog oblika i porozan. Ima mikroskopske pore koje povećavaju aktivnu površinu te je zato znatno efikasniji i ekonomičniji od drugih selektivnih sintetičkih smola.

Obnova:Purigen® se takođe može obnoviti. Kako adsorbira otpadne elemente, Purigen® će menjati boju od svetlo plave do tamno smeđe, gotovo crne. Nakon što dođe do zasićenja, može se obnoviti otopinom izbjeljivača i vode. Izbjeljivač doslovno "spali" organski otpad koji je uklonjen iz akvarijuma. Pazite se proizvoda koji tvrde da se mogu obnoviti sa slanom otopinom. To je postupak za obnovu jonskih izmjenjivača. Otopinom soli neće se ukloniti organske meterije. Takve smole imaju ograničen kapacitet za organsku adsorpciju, a proces regeneracije slanom otopinom samo zamjenjuje uklonjene jonske spojeve. Ne uništava velike organske molekule koji su uklonjeni, što je primarna funkcija organskih adsorpcijskih smola.

Proizvođač: Seachem
Cena:
3.50000
/ kom

Uputstvo za upotrebu:

Uputstva

Doziranje: Isperite pre upotrebe. Koristite u finoj mrežastoj filter vrećici. 1l je dovoljno za 4000 l vode u trajanju do 6 mjeseci. Zasićenjem se mijenja boja kuglica do tamno smeđe ili crne.

Regeneracija:Potopiti u 1:1 - izbjeljivač: vodena otopina, tokom 24 sata u nemetalnoj posudi u dobro prozračenom prostoru i izvan dosega dece. Koristiti običan kućni izbjeljivač sa 8,25% hipohlorita (bez mirisa i bez boje). Dobro isprati sa RO ili destilovanom vodom, a zatim potopiti 8 sati u otopinu koja sadrži 4 kašike Prime® (ili ekvivalentnog proizvoda za uklanjanje klora) po čaši vode. Dobro isperite. Za slatkovodne akvarijume, potopiti 4 sata u otopini koja sadrži 2 kašike pufera po čaši vode (Discus Buffer®, Neutral Regulator®). Izvorna boja i puna aktivnost sada bi trebala biti obnovljena i Purigen® je spreman za ponovnu upotrebu. Oprez: neki proizvodi koji imaju sloj sluzi mogu trajno oštetiti Purigen i obnova je otežana. Ne koristiti ako ste nakon regeneracije osetili miris izbjeljivača ili hlora. U slučaju sumnje namočiti kuglice u malo vode i testirati pomoću testa za merenje hlora.

Aquascaping: projektovanje i uređenje akvarijuma

Radimo projektovanje, izradu i uređenje akvarijuma. Želite da oplemenite svoj prostor Aquascape-om, pozovite nas i daćemo Vam najkvalitetniju ponudu na domaćem tržištu.

Hardscaping: modeliranje hardscape-a

Želite sami da uredite akvarijum, ali niste sigurni kako da izaberete i postavite hardscape (drvo i kamen). Modeliraćemo hardscape zajedno sa Vama ili ćemo ga sastaviti, dostaviti i instalirati za Vas.

Održavanje akvarijuma

Želite divan akvarijum ali nemate vremena da se bavite održavanjem? Pružamo uslugu održavanja akvarijuma koje projektujemo i uređujemo, kao i reparaciju, revitalizaciju i održavanje svih ostalih akvarijuma.

Konsalting

Treba Vam savet, konsultacija, imate problem vezan za akvaristiku – stojimo Vam na raspolaganju. Saveti putem telefona i mejla su besplatni za redovne klijente.